Kiek jūsų „Facebook“ profilį gali pamatyti nepažįstami žmonės? Ši populiari funkcija sugrįžo

Tikėkimės, kad šiuo metu saugumas bus geresnis. „Facebook“ sugrąžino didžiąją dalį populiarios funkcijos, kuri praėjusiais metais buvo masinio įsilaužimo taikinys.

Vadinama „View As Public“ arba „View As Trumpai“ - ši funkcija leidžia paskyros savininkams pamatyti, kaip jų profiliai atrodo žmonėms, su kuriais jie nėra draugai. Matyt, žmonės iš tikrųjų domisi, kaip jie atrodo nepažįstamiems žmonėms ar egzistams ir net potencialiems darbdaviams. Bet kokia kaina?


„Google“ skrydžių beta versija

Šiais metais „Facebook“ patyrė daugybę klaidų, kaip renka, naudoja ir saugo vartotojų asmeninę informaciją. Ar žaidžiant su ugnimi sugrąžinama ši potencialiai rizikinga savybė?





Piratai išnaudoja pažeidžiamumą, naudodami kodą „Žiūrėti kaip“

2018 m. Rugsėjo mėn. „Facebook“ paskelbė, kad buvo įsilaužta į „View As Public“ ir buvo pažeista iki 50 milijonų paskyrų.

Išnaudodami objekto kodo pažeidžiamumą, įsilaužėliai galėjo patraukti vartotojų prieigos raktus, leisdami jiems perimti žmonių paskyras. Nors prieigos žetonai nėra vartotojų slaptažodžiai, jie leidžia žmonėms prisijungti prie paskyros nereikia slaptažodžio.

Įsilaužimo metu „Facebook“ iš naujo nustatė prieigos raktus ir paprašė 90 milijonų vartotojų prisijungti prie „Facebook“, kad apsaugotų savo paskyras.

Praėjus dviem savaitėms po pirminio pranešimo, „Facebook“ pranešė, kad įsilaužimas paveikė 29 milijonų vartotojų paskyras. Tuo metu bendrovė teigė, kad įsilaužėliai pasirodė kaip šlamšto platintojai, bandantys gauti asmeninę informaciją rinkodaros tikslais.


kaip išsirinkti tinkamo dydžio televizorių

Po įsilaužimo išpuolio „Facebook“ sustabdė funkciją Žiūrėti kaip, kol išsprendė kodavimo problemas.



„Facebook“ vėl pateikia „View As“ su pridėta funkcija

Aštuoni mėnesiai pašalinus „View As“, „Facebook“ anksčiau šią savaitę teigė, kad funkcija vėl sukurta. Ji paskelbė naujienas kaip atnaujintą savo originalų 2018 m. Rugsėjo mėn. Tinklaraštį, kuriame aptarė įsilaužimą.

„Baigėme saugumo apžvalgą ir vėl įgaliname funkcijos„ Žiūrėti kaip “versiją, leidžiančią žmonėms pamatyti, koks jų profilis atrodo žmonėms, su kuriais nedraugauja„ Facebook “. Saugumo incidentas neturėjo įtakos šiai versijai ir buvo žymiai populiaresnis nei „Žiūrėti kaip konkretų asmenį“. “

Funkcija Žiūrėti kaip konkretų asmenį leido vartotojams pamatyti, kaip jų profiliai ieškojo konkretaus draugo. Be to, kad ji nebuvo tokia populiari kaip „View As“, „Facebook“ nusprendė neatkurti funkcijos „Žiūrėti kaip konkretaus asmens“, nes ji bando supaprastinti funkciją.

Vykdydamas pakartotinį paleidimą, „Facebook“ vartotojų profilių puslapiuose pridėjo mygtuką „Redaguoti viešą informaciją“. Mygtukas leidžia vartotojams redaguoti „View As“ profilius.

Naujasis „View As“ ateina savaitėmis po to, kai „Facebook“ paskelbė, kad ji padalino paslaugą į dvi atskiras sritis. Tai viskas, ko mums reikia, tiesa ... daugiau vadovėlių!?!?