„Google“ verčia jus prisijungti prie „Chrome“ - štai kaip tai sustabdyti

Jei esate vienas iš milijonų, naudojančių „Google“ „Chrome“ naršyklę, tikriausiai pastebėsite keletą subtilių (ir ne tiek subtilių) naršymo patirties pakeitimų.

Jei dar nepastebėjote, norėdami paminėti savo 10-metį, „Google“ neseniai atnaujino savo populiarią „Chrome“ naršyklę su 69 versija.

„Chrome 69“ yra atnaujinta vartotojo sąsaja, apimanti užapvalintus skirtukus, visiškai naują meniu juostą ir kitus subtilius kosmetinius pakeitimus, pagrįstus estetika „Material Design 2“.



Šis naujinimas suteikia atnaujintą slaptažodžių ir automatinio užpildymo valdymo sistemą bei įvairius „po gaubtu“ atliekamus patarimus, kuriais siekiama pagerinti saugumą ir pagreitinti naršymą.

Tačiau saugumo tyrinėtojai kritikuoja „Google“ sprendimą pagal nutylėjimą paslėpti padomenius „www“ ir „m“ nuo „Chrome“ adreso. Spustelėkite čia, jei norite sužinoti, kaip anuliuoti šį pakeitimą.

Tačiau, kaip paaiškėja, tai nėra vienintelis pakeitimas, dėl kurio „Chrome“ vartotojai turi privatumo ir saugumo sumetimus. Perskaitykite toliau ir aš jums papasakosiu apie šią smulkmeną, kurią „Google“ įkėlė į „Chrome 69“ ir kuri gali pažeisti jūsų privatumą.

Priverstiniai „Chrome“ prisijungimai

Ar visada „Google“ paslaugas ir „Chrome“ naršymo veiklas laikote atskirai? Pvz., Gali būti atvejų, kai norite patikrinti „Gmail“ paskyrą nebūtinai prisijungę prie pačios „Chrome“ naršyklės. Viskas priklauso nuo tavęs.




Šis skirtumas yra svarbus žmonėms, kurie nenori, kad jų asmeniniai „Chrome“ naršyklės duomenys būtų siunčiami į „Google“ serverius be jų leidimo. Anksčiau, jei neprisijungėte prie „Chrome“ naudodami „Google“ paskyrą, naršymo veikla saugoma tik jūsų naudojamame kompiuteryje.

Linksmas faktas: „Google“ buvo įkurta 1998 m. Rugsėjo 4 d.

Panašu, kad ši politika pasikeitė „Chrome 69“. Dabar, kiekvieną kartą prisijungiant ir naudojant „Google“ paslaugą, pvz., „Gmail“, Žemėlapius ar „YouTube“, jūsų „Google“ paskyra bus automatiškai prisijungiama ir prie jūsų naudojamos „Chrome“ naršyklės. .


kada nors programų nuotraukos

Privatumo šalininkai verkia, nes šis „priverstinis prisijungimas“ gali sukčiauti neįtariantiems „Chrome“ vartotojams perduodant jų asmeninius naršymo duomenis jų nesuvokiant.




Mathew Green, John Hopkins universiteto kriptografijos profesorius, dienoraščio įraše paaiškino, kad šis subtilus pokytis turi „rimtų padarinių privatumui ir pasitikėjimui“.

„Nuo šiol kiekvieną kartą, kai prisijungiate prie„ Google “nuosavybės (pvz.,„ Gmail “),„ Chrome “automatiškaipasirašykite naršyklę prie savo „Google“ paskyrostau “, - perspėjo Greenas. „Tai padarysiu neprašydamas ar net tiesiogiai nepranešantis. “

„Chrome 69“ vienintelis rodiklis, kad esate prisijungę, yra tai, kad „Google“ profilio paveikslėlis rodomas viršutiniame dešiniajame naršyklės kampe. Žaliajai žaliavai tai kelia nerimą, nes tai gali reikšti, kad „Chrome“ automatiškai įgalina „Google“ sinchronizavimo funkciją be vartotojo leidimo.

Jei nežinojote, „Google Sync“ yra funkcija, automatiškai įkelianti jūsų naršyklės veiklą, žymes, slaptažodžius ir kitus duomenis į „Google“ serverius, kad galėtumėte juos pasiekti keliuose kompiuteriuose ir programėlėse. Tai tikrai patogu, tačiau kai kurie vartotojai dėl nerimo dėl privatumo nusprendžia jo visai neįjungti.

„Nesvarbu, ar tai sąmoninga, ar ne, žmonėms tai tampa lengva suaktyvinti sinchronizaciją nežinant arba manyti, kad jie jau sinchronizuojami, taigi nėra jokių papildomų išlaidų padidinant„ Google “prieigą prie jų duomenų“, - rašė Greenas tinklaraščio straipsnis.

„Google“ atsakymas

Siekdami išspręsti šias problemas „Chrome“ inžinieriai patikslino, kad šis pakeitimas buvo skirtas tik informuoti vartotojus, kad jie prisijungę prie naršyklės, ir tai jokiu būdu neįgalina „Google Sync“ automatiškai.




„Twitter“ temoje „Chrome“ inžinierius Adrienne'as Porteris Feltas paaiškino, kad naujoji funkcija nereiškia, kad „Chrome“ automatiškai siunčia jūsų naršymo istoriją „Google“ ir „Sinchronizavimas neįjungiamas, nebent jūs jį vėliau įjungsite“.

Veltas taip pat rašė, kad „Chrome“ plėtros komanda atliko šį pakeitimą, siekdama „užkirsti kelią netikėtumams bendro įrenginio scenarijuje“, kai žmonės kartais atsijungdavo nuo „Google“ turinio srities net nesuprasdami, kad vis dar prisijungę prie „Chrome“.


kaip išlaisvinti vietą telefone

„Nauja vartotojo sąsaja aiškiai primena, kai esate prisijungę prie„ Google “paskyros. Be to, jums tereikia atsijungti vienoje vietoje prieš dalijantis kompiuteriu su kuo nors kitu “, - aiškino Veltas.




Ji taip pat paaiškino, kad norint suaktyvinti sinchronizavimą, prisijungus prie „Chrome“ vis tiek reikia atlikti papildomus veiksmus rankiniu būdu. Tik prisijungimas prie „Chrome“ to automatiškai neįgalina.

Tai pasitikėjimo klausimas

Hmm, žvelgiant iš naudojimo perspektyvos, šis naujas pakeitimas turi prasmę; šio įgnybimo kritikai sako, kad apie jį reikėjo aiškiau pranešti „Chrome“ vartotojams.




Dėl pastaruoju metu nesutarimų, susijusių su „Google“ vietos stebėjimo politika, tokie neatskleisti pakeitimai gali sunaikinti vartotojų pasitikėjimą „Google“. Kaip savo tinklaraštyje įspėjo Greenas, „pasitikėjimas nėra atsinaujinantis išteklius“.

Veltinis taip pat patvirtino „Chrome“ naudotojų privatumo politika buvo atnaujintas (po fakto), kad atspindėtų naujus pakeitimus.

Bėgant metams „Google“ visada daug nuveikė, kad įgautų vartotojų pasitikėjimą, bet ar tai keičiasi? Dabar kyla klausimas: „Ar mes pasitikime„ Google “?“ Norėdami sužinoti, klausykite toliau pateikto nemokamo „Consumer Tech Update“ transliacijos.

Kaip išjungti priverstinius „Chrome“ prisijungimus

Jei nenorite šio „Chrome 69“ automatinio prisijungimo pakeitimo, jums bus malonu žinoti, kad vis dar galima jį pakeisti.




Štai kaip galite jį išjungti:

1. Atidarykite „Chrome“ naršyklę, tada nukopijuokite ir įklijuokite tai savo adreso juostoje:

chromas: // vėliavos / # sąskaitos nuoseklumas

2. PaspauskiteĮveskite.

3. Dabar „Chrome“ naršyklėje bus rodomas puslapis su „Tapatybės nuoseklumas tarp naršyklės ir slapukų stiklainioNustatymas.


kaip galiu gauti nemokama fitbit




4. Išplečiamajame lange pakeiskite jo nustatymą į „Neįgalus. “

5. „Chrome“ paprašys iš naujo paleisti naršyklę, kad pakeitimas įsigaliotų. Spustelėkite „Paleiskite iš naujo dabarMygtuką, kad iš naujo paleistumėte „Chrome“, kad pakeitimai įsigaliotų.